Hem | Bo | Hotell | Fakta | Sevärt | Stränder | Resa runt | Restauranger | Klimat | Seat24

Sevärdheter på Puerto Rico

Det populäraste resemålet på Puerto Rico är huvudstaden San Juan som erbjuder en spännande blandning av modern lyx och historia. Staden lockar med nybyggda lyxhotell, stora shoppingcenter men också mycket historiska byggnader. Den gamla stadsdelen i San Juan grundlades 1521 och är full av typiskt karibiskt färgstarka hus från 1600- och 1700-talet. Längs de gamla stenlagda gatorna finner man bland annat muséer och små caféer. I stadsdelen ligger även det gamla spanska fortet El Morro.Är du i San Juan bör du inte missa ett besök i Det vita huset (Casa Blanca) som byggdes år 1523 av familjen Ponce de Léon. Familjen bodde i huset i drygt 250 år och är idag ett historisk museum. Även Quinto Centenario-platsen, som grundades som ett minne av Columbus upptäckt av Amerika är värd ett besök. Platsen är anlagd i modern stil och erbjuder en underbar utsikt över El Morro.

I regnskogen El Yunque som är belägen i Loquillo-bergen öster om San Juan kan man se över 240 olika trädsorter och ett imponerande fågelreservat. Nationalparken har vandringsleder där du kan se vackra vattendrag och färgglada papegojor som flyger runt.

Puerto Rico erbjuder en bred variation av spännande museum. Är du på ön kan du exempelvis besöka Konstmuséet, vars berömda trappa bara den nästan är värd besöket. Här finns konst från många tidsepoker och även tre vackra trädgårdar, en spansk, en amerikansk och en puertoricansk. Ett annat spännande museum på ön är The Tibes Indian Ceremonial Center, som är en antik indiangravplats. I anslutning till muséet ligger en rekonstruerad indiansmåstad. Eller varför inte besöka Stadsmuséet på Puerto Rico som erbjuder en inblick i landets historia genom fotografier och dokument? Muséet erbjuder guidade visningar på engelska, spanska och franska.

Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga bör du besöka Phosphorescent Bukten, som ligger utmed den sydvästliga kusten. Där kan du se hur mikroskopisk plankton blir självlysande när de utsätts för rörelse. Det är lättast att bevittna detta fenomen vid månlösa nätter, och det är i stort sett koncentrerat till denna bukt.

Trots att Puerto Rico erbjuder mycket så är ön fortfarande relativt oexploaterad och det går att hitta små orörda guldkorn. På ön Vieques, som du lättast når genom någon av färjorna som avgår från Farjado på huvudön, kan du ha turen att få en öde strand helt för dig själv. Ön har ett omväxlande landskap med böljande kullar, regnskog och exotiska blommor. Det finns vilda hästar och trädgrodor som lever på ön. Enligt tv-kanalen Travel Channel är stränderna på Vieques med på toppen av de tio bästa stränderna i världen.

Är det din första resa till Puerto Rico kommer du troligtvis att vilja återvända..

 

Reselänkar


   Sekretesspolicy